OLSE – Sasja 26 – 28

Een topper, een derby uit de oude doos, hard zonderbrutaal te zijn en spannend.

Nooit kon een ploeg een echte kloof uitbouwen het grootste verschil 3 doelpunten maar voor de rest steeds haasje over tussen de 2 ploegen.

En dan valt de beslissing over winst en verlies door individuele fouten, en die maakte OLSE het meest. Vooral in verdediging kwamende opbouwers van Sasja al te gemakkelijk voorbij de uitstapper van OLSE zodathet middenblok telkens weer tegenover een overmacht stond.

Sasja schoot het best uit de startblokken 2 – 4n a 10 minuten maar OLSE herpakte zich en 5 minuten later wezen de bordjes 6 –4. Zo ging het verder over 7 – 7 na 20 minuten, bereikten we de rustbij 11 – 11. Jos Riské was de grote boeman voor de Sasja defensie enDennis Thijs teisterde de OLSE verdediging.

De tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld de tweeteams lieten elkaar niet los 17 – 17 na 12 minuten. De volgende 10minuten kon Sasja onder impuls van alweer Dennis Thijs en nu ook Stijn Gijsoptimaal profiteren van het slechte uitstappen van OLSE. 10 minuten voor tijdleek Sasja een definitieve kloof te hebben geslagen 19 – 22. Dit wasechter zonder Stijn Sterckgerekend, de volgende 5 minuten bracht hij OLSE op en over Sasja 24 – 23 metnog 5 minuten op de klok. De triller ging voort en 2 minuut voor tijd wezen debordjes 25 – 25. Sasja kon echter optimaal profiteren van een misser van Rik Verbraeken die hem ook nog eens 2 minuten straftijd opleverde. Sasja kwam met 6tegen 5 opnieuw op voorsprong maar 1 minuut voor tijd wezen de bordjes toch 26 –26. Een koelbloedig Sasja kwam terug op voorsprong en een overhaastige alles ofniets poging van OLSE ging de mist in, Sasja kon 15 seconden voor het eindsignaal deze misser afstraffen en met 26 – 28 de punten mee naar huisnemen.

OLSE bleef verweesd achter maar moet misschien tochwel de hand in eigen boezem steken.

Nu een verloren veldslag is geen verloren oorlog er zijn nog 5 wedstrijden om de finale te bereiken, maar het zal beter moeten.

OLSE: Jos Riské 7,Stijn Sterck 5,JohannesVerhoeven 4,Rik Verbraeken 3,Tom Hens 2,SvenVan Kerkhoven 2,Ward De Vos1,Joost Vanderhallen1,Wim Verhaegen 1.
Sasja: Thijs 7,Gys 5,Kostic 4,De Pillecijn 3,De Roeck2,Roelants 2,Van Herle 1,Rosseau 1,Jacobs 1,De Coster 1,Arnouts 1.