Officiële ontvangst voor jubilarissen

Morgen, zaterdag 24 maart 2012, nodigt het district Merksem de jubilarissen uit op de officiële ontvangst met aansluitend een receptie. De 106 jubilerende koppels werden vooraf allemaal aangeschreven. Zij konden de keuze maken tussen een officiële ontvangst in het districtshuis of een bezoekje van een lid van het districtscollege bij hen thuis. Tijdens dat bezoek wordt het koppel gefeliciteerd en wordt er een kleine attentie overhandigd.

Maar liefst 39 koppels gingen in op het aanbod om ontvangen te worden in het districtshuis. Elk koppel mag 2 personen naar keuze meebrengen om getuige te zijn van deze heugelijke gebeurtenis. Tien koppels verkozen een bezoekje bij hen thuis.

De platina, de 2 briljanten, 10 diamanten en 26 gouden huwelijksjubilea, zullen op een bijzondere manier gevierd worden. De koppels krijgen een bloemenmand en een medaille waarop hun naam gegraveerd is. Koppels die 50 jaar in Merksem wonen krijgen een stroboerke. Daarbij krijgen de briljanten jubilarissen (2 koppels die 65 jaar getrouwd zijn), nog een bijkomende medaille van de Koning. Als kers op de taart worden ook de felicitaties van de Koning en het district overhandigd. De platina jubilaris krijgt bij dit alles nog een tinnen bord, als geschenk van de Koning en de Koningin.

De Koninklijke Kring voor Heemkunde van Merksem zorgt voor de nostalgische toets met verschillende beeldmontages uit het jaar waarin de koppels elkaar het jawoord gaven.

Bij het buitengaan krijgt elk koppel de gelegenheid om een foto te laten maken. Die zal hen nadien gratis bezorgd worden als aandenken.

Tijdens deze viering worden de koppels die in de eerste helft van het jaar huwden in de bloemetjes gezet. In het najaar, worden de jubilarissen die in de tweede helft van het jaar hun huwelijksverjaardag vieren, in het districtshuis ontvangen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.