6 jaar gevorderd voor moordpoging op buurman

Het openbaar ministerie heeft voor de Antwerpse correctionele rechtbank 6 jaar cel gevorderd voor een man (42) uit Merksem. Hij wordt vervolgd voor de moordpoging op zijn buurman en slagen aan een minderjarige. De zaak werd vandaag bij verstek behandeld.

De feiten waarvoor de man terecht staat hebben alles te maken met een uit de hand gelopen burenruzie.Op 12 april 2011 escaleerde die. Die avond werd de politie opgeroepen. De beklaagde dacht dat zijn buurman tomaten tegen zijn voordeur had gegooid. De politie bemiddelde, slaagde er op het eerste zicht in om de man te kalmeren en vertrok. Maar even later liep al een nieuwe melding binnen.

De beklaagde voelde zich door de politie in de steek gelaten en had ‘het recht in eigen handen genomen. Hij had zijn buurman aangevallen met een krasnaald. Met deze door etsers en kunstenaars gebruikte naald had hij het slachtoffer geraakt in de buik en borst, in het been en de arm en in het gezicht, 18 keer in totaal.

De man voelde zich in zijn recht en had geen spijt. Nadien bleek dat hij enkele weken eerder al een jongen, die ook een lesje kon gebruiken, verwond had aan de arm met een mes.

Het vonnis volgt op 4 mei.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.