Speler Antwerp voor rechter wegens cannabis in huis te Merksem

Antwerp-speler Thomas Phibel (25) mwordt door het Antwerpse gerecht vervolgt voor handel en bezit van cannabis. In zijn appartement aan de Adelaarsstraat in Merksem troffen speurders op 19 mei 2011 een kleine cannabisplantage aan. De voetballer ontkent er ook maar iets mee te maken te hebben.

De politie werd vorig jaar gecontacteerd door een bewoner van het flatgebouw. Die had een nogal ‘speciale’ geur opgemerkt. Tijdens de hierop volgende huiszoeking trof de politie de voetballer en zijn schoonbroer, Alexandro L.M. (22), aan. In een andere kamer van het appartement vond de politie een kweekkast met 9 geoogste plantjes en evenveel cannabisstekjes. Op de salontafel lagen 8 joints en gereedschap om cannabis te vermalen.

Schoonbroer Alexandro L.M. legde bekentenissen af, maar het parket vermoedt dat hij door te bekennen Phibel wil vrijwaren. Op 25 april moeten de twee zich verantwoorden bij de strafrechter.

Volgens de voetballer heeft hij niets met de zaak te maken. Hij verklaarde dat zijn schoonbroer het appartement gebruikte toen hij met zijn vrouw in vakantie was. De voetballer werd reeds eerder veroordeeld tot 2 jaar cel en 3 jaar rijverbod nadat hij in 2008 in Maastricht, dronken en aan te hoge snelheid een bromfietser dood had gereden. Deze zaak is momenteel in beroep.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.