Morgen: Optocht tegen paperclip aan Sportpaleis

Morgen, zondag, 17 juni, organiseert Ademloos in samenwerking met Deurne Leefbaar en Merksem Leefbaar een optocht vanuit Deurne en Merksem, waarbij de huidige oplossingen die aangereikt worden om de mobiliteit in Antwerpen op te lossen, aangekaart worden. Verschillende mensen en verenigingen uit Merksem, Deurne, maar ook de rest van de stad en omgeving hebben daar vragen over en die zullen zondag gesteld worden.

Vanuit bewonersgroep Merksem Leefbaar stapt een delegatie mee op om te eisen dat de A102 en ook het Tweede goederenspoor aangelegd worden met respect voor de buurten die langs deze infrastructuur wonen. Dit wil zeggen, ondergronds, en niet zoals nu de plannen zijn. Momenteel wordt het goederenspoor nl. gepland op een berm van 6 meter hoog en wordt de autostrade A102 gepland op maaiveld, dus gelijkgronds. Met het BAM-tracé dat gepland is, zal er ook meer (vracht)verkeer rijden op de E19, langs de wijk van de Lambrechtshoekenlaan. De hinder zal invloed hebben op heel Merksem.

De bewonersgroep vertrekt morgen om 15u met een ludieke stoet aan het districtshuis. Vanuit Deurne start ook een stoet. Beide ontmoeten elkaar aan het Sportpaleis en wandelen van daaruit verder naar Park Spoor Noord.

De bewonersgroep roept iederen op om mee te doen.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.