Stedelijke visienota Singel Noord goedgekeurd

Op vrijdag 15 juni 2012 keurde het college de stedelijke visienota Singel Noord goed, het gebied tussen de Schijnpoortknoop en de Noorderlaan. De nota bevat de langetermijnvisie van de stad voor de opwaardering en de uitbreiding van de Damwijk, de herontwikkeling van de Slachthuissite, het inzetten op de aanwezigheid van water als troef voor de buurt en de aandacht voor mobiliteit in dit gebied met hoge verkeersdruk.

De stedelijke visienota Singel Noord kijkt naar de toekomst van het 180 hectare grote gebied tussen de Schijnpoortknoop en de Noorderlaan omvat onder meer het Lobroekdok, de evenementencluster Sportpaleis/Lotto Arena, de Slachthuissite en het Noordschippersdok.

Concrete plannen voor het gebied zijn er nog niet. Er is nog veel verder ontwerp en overleg nodig. De stedelijke visienota beschrijft de toekomstige mogelijkheden van het gebied Singel Noord, en geeft ook richtlijnen om herontwikkelingen en infrastructuurwerken uit te voeren en op elkaar af te stemmen. De duidelijke langetermijnvisie beschreven in de nota biedt een houvast om de plannen voor het gebied vorm te geven.

De krachtlijnen van de stedelijke visienota zijn:

  • Het versterken en uitbreiden van de Damwijk door ruimtes die vandaag niet benut worden, op een kwalitatieve manier te herontwikkelen. De herontwikkeling van de Slachthuissite vormt hierbij de motor voor de opwaardering van de wijk.
  •  Het inzetten op water als openbaar domein in de vorm van een gesaneerd Lobroekdok en water in de IJzerlaan. Om de Damwijk tot aan het water te brengen en het water beleefbaarder te maken, wordt de Slachthuislaan verlegd richting Lobroekdok.
  • De nodige aandacht besteden aan maatregelen om de (potentiële) verkeersdruk op te vangen en het uitbouwen van een parkeersysteem voor bovenlokaal verkeer (onder meer Sportpaleis/Lotto Arena).

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.