Rood! Merksem steekt hand uit naar PVDA

Persbericht

Merksems districtraadslid Frank Baeyens liet enige tijd geleden weten dat hij de spa. verliet voor Rood! Nu komt hij met een oproep tot kartelvorming, Rood! Merksem wil alle échte socialisten op één lijst

Frank Baeyens: “Maart 2012 waren in Merksem besprekingen aan de gang omtrent kartelvorming met sp.a, Groen en Rood!. De besprekingen waren gevorderd tot een voorstel dat een aantal plaatsen per strekking bepaalde. Omdat ik in 2007, net zoals 63% van de Antwerpse sp.a leden, voor Erik De Bruyn heb gestemd bij onze voorzittersverkiezingen, vond ik het vanzelfsprekend om een brug te slaan naar socialisten buiten de sp.a en stelde ik mijn plaats op de eenheidslijst ten dienste van Rood! Patrick Janssens en zijn volgelingen konden dit niet appreciëren en hebben mij dan uit de partij gezet. Intussen ben ik lid geworden van Rood! en blijf ik voorstander van een verbond over partijgrenzen heen om bij te dragen tot een progressieve frontvorming.

Ik heb nu de beslissing genomen om op het vlak van de gemeente- én districtsraadsverkiezingen mijn schouders te zetten onder het Rood!-project. Socialistische kiezers hebben het recht in oktober voor een onverkapte socialistische lijst te kunnen stemmen. De inzet is immers hoog! We zetten het echte socialisme in Antwerpen terug in de steigers: goede leefomstandigheden, onderwijs, huisvesting, lokale democratie en een stad écht voor iedereen zijn nu dé prioriteiten”.

Mijn strijd is er één tegen de uitverkoop van onze stad, voor het behoud van alles wat ons district en de stad leefbaar maakt en voor een toekomstproject waar inwoners een volwaardige plaats krijgen. Dit is niet mijn project, maar één dat alle districts – en stadsbewoners aanbelangt.

Er zijn krachten die in dezelfde richting willen gaan als Rood! Het zou zonder meer onnozel zijn geen poging te ondernemen om samen met hen aan één zeel te trekken: samen te zorgen dat ons sociale stelsel niet het kind van de rekening wordt van het liberale discours van de huidige meerderheid (sp-a, CD&V, O-VLD en niet te vergeten NV-A).

Daarom steek ik hierbij de hand uit aan de PVDA+, aan politieke daklozen, syndicalisten, wijkbewoners, en leefbaarheidsgroeperingen om samen een lijst te vormen. Een lijst van bewogen mensen, van échte socialisten en democraten.”

Wie op deze oproep wil ingaan kan contact opnemen met Frank Baeyens

Frank Baeyens
Districtsschepen Merksem
Rood! -Merksem
0496 10 69 28

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.