Merksems kartel tussen Open VLD en N-VA?

Schepen Luc Bungeneers laat een ballonnetje op omtrent een eventuele Merksemse kartellijst tussen Open VLD en N-VA. Hij laat weten dat hij deze lijst wel wil trekken. Zowel Open VLD Merksem als N-VA Merksem vallen uit de lucht. Reden voor het kartel? Volgens Luc Bungeneers zou Open Vld slechts een 4-tal kandidaten hebben voor de districtslijst, terwijl er 25 namen nodig zijn om een complete lijst in te dienen.

Maar volgens de Merksemse Open VLD voorzitter Filip Buntinx is er geen sprake van dat er slechts een handvol kandidaten is. Hij ziet dan ook geen reden om samen te gaan. Wel wil hij bevestigen dat er enkele maanden geleden verkennende gesprekken werden gevoerd tussen de lokale afdelingen van de 2 partijen. Maar toen bleken er onoverbrugbare meningsverschillen te zijn waardoor de gesprekken afsprongen.

Ook de N-VA laat weten dat er op dit moment geen gesprekken met Bungeneers worden gevoerd. Zij werken verder aan hun eigen lijst.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.