Nieuwe planning werken aan Burgemeester J. Nolfplein en Bredabaan

De nieuwe (definitieve) planning voor de Bredabaan is eindelijk concreet. Eind dit jaar start men met de nutswerken, begin volgend jaar zal er gestart worden met de heraanleg van de Bredabaan.

Burgemeester Jozef Nolfplein krijgt nieuw uitzicht

Sinds juni zijn de voorbereidende werken aan het Burgemeester Jozef Nolfplein (=plein/parking districtshuis) gestart. Eerst herschikken nutsmaatschappijen de voorzieningen zoals elektriciteit, gas en water. Aansluitend start in september de heraanleg van het plein. Die werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. Het plein moet een beeldbepalende entree worden voor de hele as. Het krijgt een open, groen karakter, waardoor het tegelijk een rustpunt wordt. Daarnaast biedt het plaats aan horecaterrassen.Tijdens de werken aan het plein blijven de handelaars de hele tijd bereikbaar. Het openbaar vervoer en het doorgaand personenvervoer ondervinden weinig of geen hinder.

Werken aan Bredabaan starten begin 2013

De Bredabaan krijgt een nieuw profiel van de Minister Delbekelaan tot de Molenlei. De straat wordt een winkel-wandelas met in beide richtingen één rijstrook. Fietspaden en bredere voetpaden moeten het aangenamer maken om rustig op deze as te winkelen. Zo kan de Bredabaan terug de centrumfunctie van Merksem op zich nemen.

Om de werken efficiënt te kunnen uitvoeren is beslist eerst de onpare zijde van de Bredabaan aan te leggen en dan de pare zijde. Bovendien is de Bredabaan te lang om de werken in één keer uit te voeren. Daarom worden zowel de onpare als de pare zijde in drie delen opgesplitst. Op deze manier blijft de bereikbaarheid maximaal gewaarborgd en wordt de hinder beperkt. 

De volgorde van werken is als volgt:·        

  • onpare zijde, van Minister Delbekelaan tot voorbij Borrewaterstraat;·        
  • onpare zijde, van Borrewaterstraat tot Deurnsebaan;·        
  • onpare zijde, van Deurnsebaan tot Molenlei;·        
  • pare zijde, van Minister Delbekelaan tot voorbij Borrewaterstraat;·        
  • pare zijde, van Borrewaterstraat tot Deurnsebaan;·        
  • pare zijde, van Deurnsebaan tot Molenlei;·        
  • kruispunt Minister Delbekelaan en Frans de l’Arbrelaan.

Aan elke fase gaan nutswerken vooraf. De nutswerken aan de onpare zijde, van de Minister Delbekelaan tot voorbij de Borrewaterstraat, starten in oktober 2012. Verwacht wordt dat de werken in deze zone ongeveer drie maanden in beslag zullen nemen. Rekening houdend met een winterstop start de aanleg van de straat begin 2013 aan de onpare zijde van de Bredabaan, van Minister Delbekelaan tot voorbij Borrewaterstraat.

De werken zullen in totaal twee jaar in beslag nemen. Door de gefaseerde aanpak wordt getracht de hinder voor bewoners en bezoekers zo minimaal mogelijk gehouden. Zo kan het verkeer tijdens de werken altijd in één richting over de Bredabaan blijven rijden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.