Wateroverlast na korte, hevige regenbui

Een korte maar hevige regenbui heeft vrijdagnamiddag voor wateroverlast gezorgd. De hele regio ten noordoosten van Antwerpen had er last van, ook Merksem. De brandweer kreeg tientallen oproepen voor ondergelopen kelders en straten. Door de hevigheid konden de riolen het water niet snel genoeg afvoeren en liepen verschillende straten onder water.

In Merksem was de hinder het grootst rond de Bredabaan. Verschillende kelders liepen onder.

In de omgeving van Merksem stond de parking van de Carrefour op de Bredabaan voor een groot deel onder water. De Metropoolstraat aan de Hoogmolenbrug was een tijdlang versperd door het water. In Ekeren stonden o.a. de Ekersesteenweg (N114) en de Veltwijcklaan even blank.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.