Vrouw (57) met geweld beroofd, dader gevat

Zondagavond rond 19.40 uur was een 57-jarige vrouw bezig een aantal verrichtingen te doen in een bankfiliaal aan de Lambrechtshoekenlaan.

Ze hoorde een man achter haar telefoneren. Plots kreeg ze een klap in haar gezicht. De man greep haar portefeuille en vluchtte het bankkantoor uit. Hij rende de straat over en sprong op een scooter. Het slachtoffer rende hem achterna. Ze probeerde de dader nog van de scooter te trekken, maar dit lukte niet. De man vluchtte weg in de richting van de Maantjessteenweg. Ter hoogte van de Viaduct-Dam had hij het geld uit de portefeuille gehaald en de rest in de berm gegooid.

Wat de dader over het hoofd had gezien, was dat hij zijn eigen bankkaart had laten vallen in het bankfiliaal op de Lambrechtshoekenlaan. Zo kon de politie de man identificeren. Aan de hand van de beschrijving van een getuige werd hij door een politiepatrouille in burger opgemerkt in de Dambruggestraat. Daar werd hij gearresteerd.

Het gaat om een man (39) uit Merksem. Hij werd voorgeleid op het gerechtshof.

Bron Lokale Politie Antwerpen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.