Olse dames op EK masters in Zittau

Zittau, een Duitse stad die grenst aan Polen en Tsjechië, was de gaststad voor het EK masters 2012. Deze organisatie nam door de vele atletiekdisciplines en de verschillende leeftijdscategorieën meer dan een week in beslag. Zo begon men op donderdag 16 augustus aan dit Europees kampioenschap en werden de laatste medailles uitgedeeld op zaterdag 25 augustus.

Onder de deelnemers bevonden zich ook vele Belgische masters, waaronder Olse atlete Erszi Szabo en Olse trainster Kathleen De Wolf. Beide dames namen in hun eigen leeftijdscategorie deel aan het gewichtwerpen en het hamerslingeren.

Erzsi behaalde bij de dames W55 met 34m03 een 8 ste plaats met haar hamer (3kg). Ook bij het gewichtwerpen (7,260 kg) behaalde ze de 8 ste plaats, ditmaal met een worp van 9m96. Met deze afstand voert ze in haar leeftijdscategorie de Belgische ranking aan van dit seizoen.

Kathleen nam deel bij de dames W45. Zij behaalde bij het hamerslingeren (4kg) de 6 de plaats met een worp van 39m38. Hiermee vestigde ze met enkele centimeters haar SB. Bij het gewichtwerpen (9,080kg) eindigde ze op de 5de plaats. Haar 9,080kg zware tuig landde 12m17 ver.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.