Districtschepen Kris Janssens trekt zich terug als lijsttrekker voor Open VLD in Merksem

Huidig districtsschepen en in de vorige legislatuur nog voorzitter van de districtraad, Kris Janssens trekt zich terug als lijsttrekker bij OpenVLD Merksem. Hij stapt op uit onvrede met de vernieuwingsoperatie van Annemie Turtelboom en haar rechterhand Axel Polis. Hij heeft het over een ‘obsessieve en dogmatische vernieuwing die de partij in de chaos heeft gestort.’

Na het vertrek van de schepenen Ludo Van Campenhout en Luc Bungeneers, is dit het derde Merksemse boegbeeld dat zich niet kan terugvinden in de nieuwe visie van Open VLD Antwerpen. Maar de 3 staan niet alleen, de voorbije weken hebben 221 van 440 leden van de afdeling Merksem hun lidkaart teruggestuurd naar de penningmeester van de partij.

De partij, die de laatste 12 jaar mee aan de macht was in Merksem, slaagt er ook niet in om de lijst voor de verkiezingen vol te krijgen. Dat vormt de rechtstreekse aanleiding voor lijsttrekker Kris Janssens om de handdoek in de ring te gooien.

Volgens Janssens waren er slechts 7 spontane sollicitaties voor een plaats op de lijst. Zo’n 18 te weinig om de lijst te vervolledigen. 3 kandidaten werden nog gevonden, maar na de problemen rond Bungeneers lieten deze weten toch geen kandidaat meer te zijn.

Janssens haalt in een verklarende brief aan de leden hard uit naar ‘de vernieuwers van Open VLD Groot Antwerpen’. Hij noemt geen namen, maar het is duidelijk dat het hier over Annemie Turtelboom en Axel Polis gaat.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.