Nieuwe verkeerslichten op Maantjessteenweg en Ringlaan

Vanaf midden september worden de verkeerslichten op de Maantjessteenweg vernieuwd. De oude armaturen waren versleten. De werken zijn voorzien tot eind november, maar zullen het verkeer nauwelijks hinderen.

Bij het vernieuwen van de verkeerslichten wordt meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal extra’s te voorzien. Zo wordt elke voetgangersoversteek op de Ringlaan en de Maantjessteenweg uitgerust met geluidssignalen voor blinden en slechtzienden.

De oude lantaarns worden vervangen door energiezuinige ledlampen.

De besturing wordt vervangen zodat de verkeerslichten op de kruispunten binnenkort kunnen worden aangesloten op de nieuwe verkeerscentrale die valt binnen het project “slimmere verkeerslichten”. Dit project is een samenwerking tussen de stad Antwerpen en de Vlaamse overheid. Hiermee wordt geïnvesteerd in een nieuwe verkeerscentrale die de dagelijkse regeling van het meerendeel van de Antwerpse verkeerslichten aanstuurt. Hierdoor kan er beter ingespeeld worden op de wijzigende verkeersstromen binnen de stad.

Sinds gisteren is men bezig met de voorbereidende werken op de middenberm van de Maantjessteenweg – Ringlaan. Aansluitend wordt kruispunt per kruispunt aangepakt. Aan elk kruispunt wordt er ongeveer 14 dagen gewerkt. Het kruispunt zal nooit volledig afgesloten worden en de lichten zullen zo veel mogelijk blijven functioneren.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.