2 x Belgisch goud voor OLSE Merksem

Op het Belgisch Kampioenschap hamer en gewichtwerpen voor masters behaalde Olse atlete Erzsi Szabo in haar categorie (W55) op beide disciplines de Belgische titel. Erzi slingerde haar 7,26 kg zwaargewicht naar 9m88.Bij het hamerslingeren (3kg) behaalde ze een afstand van 33m81.

Tijdens de triatlon van Mechelen werd eveneens beslist wie het Belgisch kampioenschap voor de olympische afstand wint. Olse Atriac atlete Katrien Verstuyft werd vooraf
aangeduid als topfavoriet.

Het zwemmen gebeurde in het 18°C warme water van de Eglegemvijver, waarin de atleten 2 rondes van 750 m moesten afleggen. Katrien moest na het zwemmen 15” toegeven op haar concurrente, een achterstand die ze tijdens het 43 km lange fietsonderdeel bijna had goedgemaakt, waardoor alles zou beslist worden tijdens het laatste onderdeel, de 10 km. Hier was Katrien heer en meester en liep na 5 km reeds comfortabel voorop met ruime voorsprong op de concurrentie. Katrien liep uiteindelijk 37’28” over haar 10 km en was daarmee 4’ sneller dan de tweede dame, een sterke prestatie die haar de nationale titel opleverde.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.