Reactie Vlaams Belang Merksem op uitstel werken Burg. Nolfplein

Ook Vlaams Belang Merksem heeft gereageerd op de problemen omtrent de aanvang van werken aan het burgemeester Nolfplein. Deze werken worden verhinderd door een schorsingverzoek van een concurrerende aannemer bij Raad van State.

Vlaams Belang Merksem klaagt het geklungel en de gebrekkige handelswijze  aan in het aanbestedingsdossier van fase 1: “De Merksemse  bestuurscoalitie is gebuisd!”

Gisteren dinsdag 2 oktober raakte bekend dat door een  schorsingsverzoek dat was ingediend bij de Raad van State, de aanvang  van de werken aan het Burgemeester J. Nolfplein is verhinderd. Het  schorsingsverzoek werd ingeleid door een concurrerende aannemer die de  werken niet heeft toegewezen gekregen.  Gisterenavond was er in het districtshuis een infovergadering voorzien  voor de bewoners en de handelaars over de eerste fase van de werken  aan de Bredabaan en het Burgemeester J. Nolfplein.

De bedoeling was om  op deze vergadering de aannemer voor te stellen en een aantal  praktische afspraken te maken met winkeliers en omwonenden. Hals over  kop werden echter een aantal ambtenaren aan het werk gezet om deze  infovergadering af te blazen.

Door deze schorsing van de werken wordt ook de eerste spadesteek –  die voorzien was voor 13 oktober – (‘toevallig’ de dag voor de  gemeente- en districtsverkiezingen) voor onbepaalde tijd uitgesteld .  Tot zolang deze procedure loopt, kan de aangestelde aannemer niet van  start gaan. Een uitspraak van de Raad van State wordt in dit dossier  wordt pas ten vroegste begin november verwacht.

Vlaams Belang Merksem betreurt dit zoveelste uitstel van de heraanleg,  maar is niet verwonderd over het feit van de schorsing. Sinds dit  dossier weer opgewarmd werd in het vooruitzicht van de aankomende  verkiezingen voor districtsraad en gemeenteraad, heeft Vlaams Belang  op verschillende niveaus (Vlaams Parlement, Gemeenteraad en  Districtsraad) kritische vragen gesteld en aangeklaagd dat het dossier  niet voldragen was. Zo werd er nog maar pas en na lang aandringen,  aarzelend begonnen aan een hoognodige mobiliteitsstudie.

Vlaams Belang Merksem klaagt dan ook het geklungel en de gebrekkige  handelswijze aan in het aanbestedingsdossier van fase 1(heraanleg  plein voor het districtshuis ).  Oorspronkelijk was voorzien dat fase 2 (Bredabaan) fase 1 (heraanleg  burg. Nolfplein) zou opvolgen.

Volgens de voorziene tijdsplanning zou  men tijdens fase 1 eerst randwerken laten uitvoeren aan de Bredabaan  alvorens de 2e aannemer van start kan gaan met de heraanleg van de  eigenlijke Bredabaan. Of deze voorbereidende werken tijdig klaar  kunnen zijn is maar zeer de vraag.  Indien deze planning zou kunnen gehaald worden dient natuurlijk ook de  verkeersgeleiding weer herwerkt te worden, wat ook weer voor uitstel  zal zorgen. Ondertussen kan er alleen maar gewacht worden op de  uitspraak van de Raad van State , voorlopig nog zonder uitzicht op een  zoveelste termijn van vertraging in de werken .

Het Vlaams Belang stelt dan ook deze knoeiboel aan de kaak. Hiermee is  nog maar eens bewezen dat één overheid een dergelijk groot en  belangrijk dossier zou moeten behandelen en volledig afwerken. De  huidige bestuurscoalitie in Merksem is in ieder geval gebuisd.

Jan Penris Vlaams volksvertegenwoordiger – voorzitter afdeling  Merksem
Johan van Brusselen gemeenteraadslid – ondervoorzitter afdeling  Merksem
Philip Elst – fractievoorzitter Vlaams Belang districtsraad Merksem

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.