OLSE Merksem – Don Bosco Gent 22 – 16

OLSE knijpt Gent plat.

Gent kwam als fiere leider naar de Rode Loop. OLSE vorige week gewond door Sasja wou de puntjes op de i zetten.Een hoogstaande eerste helft met twee ploegen die veel variatie in hun spel legden. OLSE kon echter rekenen op een beresterke Joey De Haeck in doel, en vooraan Johannes Verhoeven die kwistig assists rondstrooide en zelf ook niet vergat af te werken.

Onder impuls van Johannes Verhoeven en Jimmy Jacobs kwam OLSE het best uit de startblokken 3 – 1 na 5 minuten en 6 – 3 na 10 minuten. De volgende 10 minuten werd Gent monddood gemaakt, terwijl de scoremachine van OLSE bleef doordraaien dit bracht na 20 minuten 12 – 4 op het scorebord. Ook Jos Riské, in het begin van de wedstrijd een beetje ongelukkig bij zijn afwerking, vond nu de weg naar de netten en Joost Vanderhallen met een prachtige steal zette op slag van rust de overtuigende 16 – 8 cijfers op het bord.

Hoe goed de eerste helft ook was zo slecht was de tweede. De OLSE spelers mochten eens proeven hoe het aanvoelde om op een andere plaats, dan hun vertrouwde positie te spelen. Dit resulteerde in zoeken naar elkaar en veelvuldig balverlies. Ook Gent had de strijdbijl al begraven en zo kabbelde de wedstrijd naar z’n einde met in de tweede helft een damesscore op het bord 6 – 8.

De OLSE supporters in ieder geval tevreden dat de punten werden thuisgehouden en de misstap op Sasja was rechtgezet, bedankten de spelers dan ook met handgeklap tijdens de laatste minuten van de wedstrijd.

OLSE: Johannes Verhoeven 6,Jimmy Jacobs 4,Jos Riské 3,Joost Vanderhallen 2,Wim Verhaegen 2,Yannick De Herdt 2,Mats De Coster 1,Sten Dielen 1,Ward De Vos 1.
Gent: Van Damme 5,Motte 4,Verschelde 3,Van Cauwenberghe 2,Gharbi 2.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.