‘De Chicagodokken’ wint allereerste cultuurprijs van Merksem

Het toneelstuk ‘De Chicagodokken’, van de vereniging ‘Living@Dokske, in regie van Riet Geysen, is de winnaar van de allereerste cultuurprijs van Merksem.

De cultuurprijs van Merksem wordt op 24 oktober voor het eerst uitgereikt in kasteel Bouckenborgh, Bredabaan 561. Het is een initiatief van het districtsbestuur in samenwerking met de cultuurraad. Met deze prijs worden alle culturele verenigingen en initiatieven in het district positief aangemoedigd.

Living@Dokske is een vereniging die zich inzet om het samenleven in de buurt te verbeteren. Zo ontstond de idee om samen met de buurtbewoners, die allemaal een verschillende achtergrond hebben, een toneelstuk te maken. De vrijwilligers werden opgeleid tot echte acteurs en maakten samen een verhaal. Regisseur Riet Geysen bundelde de inbreng, maakte er een mooi geheel van en regisseerde het stuk. Het werd een groot succes, tweemaal een uitverkochte zaal. De jury van de Merksemse cultuurprijs kreeg veel inzendingen, maar koos unaniem voor dit initiatief. “Een project met lokale mensen, die nog nooit op de planken stonden, was zeer gedurfd. De aanpak werd goed gesmaakt bij de lokale bewoners en zorgde voor de nodige ‘feelgood’ in de wijk”, zegt jurylid Celle. “Hopelijk is deze prijs een stimulans voor andere vernieuwende culturele projecten om volgend jaar mee te doen.” Katja Van Breedam was zeer vereerd dat ze de prijs mocht maken; een schitterend beeld in keramiek van de Merksemse skyline.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.