Waasmunste​r – OLSE 22 – 22

Billijke puntendeling

OLSE nam de beste start langs Cedric Dubois, terug van weggeweest na een langdurige blessure, werd het 1 – 3 na 5 minuten. De spelers van Waasmunster vonden geen antwoord op het gevarieerde spel van OLSE dat via Jimmy Jacobs verder uitliep tot 3 – 8 na goed 10 minuten spelen. Een time out aangevraagd door Waasmunster bracht echter soelaas, de coach herschikte zijn pionnen en maakte OLSE zo goed als monddood. Na 20 minuten hadden ze de kloof gedicht 10 – 10 en bij de rust was OLSE zowaar op achtervolgen aangewezen 15 – 12.

Na de koffie ging Waasmunster gewoon op zijn elan verder, na 10 minuten wezen de bordjes 19 – 14. Waasmunster leek op weg naar een gemakkelijke overwinning maar dit was zonder Joey De Haeck en het eergevoel van onze jongens gerekend. Johannes Verhoeven en Jos Riské probeerden de bakens te verzetten en brachten OLSE 5 minuten voor tijd bij een 22 – 20 stand terug in de wedstrijd. Joey De Haeck en Jimmy Jacobs deden de rest en met nog 1 minuut te gaan stond er 22 – 22 op het bord. Alweer kon Waasmunster niet scoren en ei zo na wierp Jimmy Jacobs met een ultieme vrijworp de overwinning nog op het scorebord.

Dit had echter teveel van het goede geweest, geen van beide ploegen kon aanspraak maken op de overwinning, dus gerechtigheid geschiedde en de puntendeling was een feit.

OLSE: Jimmy Jacobs 6,Johannes Verhoeven 6,Jos Riské 4,Cedric Dubois 3,Sten Dielen 2,Yannick De Hert 1.

Waasmusnter: Sovet 6,Maes 5,Van Doorsselaere 4,Van Houte 3,Salmi 3,De bondt 1.