Sint Truiden – OLSE 25 – 27

HERFSTKAMPIOEN.

Twee onvolledige ploegen bij Sint Truiden ontbrak Martens, die een Europese wedstrijd in goede banen mocht gaan leiden, en bij OLSE ontbrak Tom Hens minder fortuinlijk want hij is wegens kwetsuur meerdere maanden onbeschikbaar. Dit gezegd zijnde.

OLSE schoot het best uit de startblokken, vanuit een ijzersterke verdediging geregisseerd door Wim Verhaegen en gedragen door Cedric Dubois en Sten Dielen greep OLSE de tegenstander meteen bij het nekvel. Na 2 minuten noteerden we reeds 0 – 2 en de toon was gezet. OLSE maakte dat, via aalvlugge Jimmy Jacobs en penaltybeest Johannes Verhoeven, Sint Truiden alleen onze hielen kon bewonderen. Slechts 2 maal in de eerste helft kon de tegenstander even dreigen namelijk na 10 minuten bij een 4 – 4 stand en 3 minuten voor de pauze bij een 11 – 11 stand. Voor de rest zorgde Jasper Mendes dat OLSE steeds de leiding had. Zo gingen we rusten bij een geenszins overdreven 12 – 13 stand.

De tweede helft zelfde spelbeeld onder impuls van Jos Riské en Sten Dielen, die niet alleen schitterend verdedigde maar ook het doel wist staan, kon OLSE langzaam maar zeker na een kwartier een 4 punten kloof uitbouwen. Sint Truiden spartelde nog even tegen maar een goed inkomende Benjamin Lievens liet niet toe dat Sint Truiden dichter kwam dan twee doelpunten. Het was Wim Verhaegen alweer prachtig aangespeeld op de cirkel die de kroon op het werk mocht zetten in de laatste minuut bracht hij OLSE 24 – 27 voor waarna een feestvierend OLSE de tegenstander nog de mogelijkheid gaf om op het eindsignaal de 25 – 27 op het scorebord te zetten.

OLSE: Johannes Verhoeven 6,Sten Dielen 4,Jimmy Jacobs 4,Jos Riské 4,Benjamin Lievens 3,Wim Verhaeghen 3,Yannick De Hert 2,Cedric Dubois 1.
St Truiden: Pagnoul 6,Van Belleghem 5,Degelin 4,Ceyssens 3,Georgiev 3,Simons 2,Peters 2.