Buurthuis Stroboertje krijgt auto en 5000 euro gedurende 3 jaar

Gisteren kon u in Stille Weldoeners kijken naar Michel. De man kwam in Merksem op bezoek en ging helpen bij buurthuis Stroboertje en bij Oscare. Daarnaast ging hij ook nog aan de slag als vrijwilliger bij een gezin met kinderen met een handicap.

Als neutrale toeschouwer moesten we wel enkele onwaarheden in de reportage er bij nemen. Zo had men het heel de tijd over Oud-Merksem en het Dokske, ook op het moment dat Michel zich in de Bed & Breakfast in de Laaglandlaan (http://www.fietsenslaap.be/) bevond. Maar waarschijnlijk is de reporter niet zo op de hoogte van alles over Merksems zoals de lezers van Het Stroboerke. Ook spijtig dat er niet bij vermeld werd dat het brandwondencentrum Oscare in Merksem ligt, Michel ging enkel helpen bij een actie op de Groenplaats.

Maar al bij al een onderhoudende aflevering waar Didier van het buurthuis mooi mee in de bloemetjes wordt geplaatst. En wanneer Michel uiteindelijk zijn keuze moet maken, kan hij zonder veel moeite beslissen om dit initiatief met raad en daad, en ook financieel, mee te ondersteunen. Behalve zijn inzet en morele steun krijgt het buurthuis de komende 3 jaar 5.000 euro steun en ze kregen er direct nog een blauwe camionette bovenop. Dank u Michel, ongetwijfeld zijn zowel de verschillende vrijwilligers van het buurthuis als de vele klanten uit Merksem en omstreken u dankbaar! Of, hoe een TV programma toch een echt verschil kan maken.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.