Bredabaan op tafel bij onderhandelaars stad

De heraanleg van de omgeving van het districtshuis is reeds begonnen, die van de Bredabaan begint in januari. Maar tijdens de onderhandelingen in’t stad worden deze plannen bekeken. Men bekijkt o.a. of er nog aanpassingen mogelijk zijn rond de verkeersdoorstroming.

Blijkbaar praat men opnieuw over de aanpassing van het aantal rijvakken en de verplaatsing van de tramhalte aan Bouckenborghpark.

Of er nog iets aan de plannen zal veranderen is maar de vraag. Enerzijds zijn deze het werk van jarenlange onderhandelingen tussen district, stad, Vlaanderen en De Lijn en anderzijds zitten we op een goede maand van de start van de werken. Die reeds meermaals werden uitgesteld. En waar nu eindelijk het nodige geld voor ter beschikking is en waar de nodige consensus voor gevonden werd. Blijft ook de vraag of er zo maar mag ‘geknoeid’ worden met de plannen zo net voor de uitvoering. En uitstel zou in dit geval een verlies van vele jaren betekenen, want gezien de crisis zal het geld snel elders gebruikt worden.

Niet enkel de Bredabaan ligt op de onderhandelingstafel. De stedelijke administratie kreeg de vraag om een lijst op te stellen van enkele actuele dossiers, de stand van zaken en de mogelijkheid om nog aanpassingen te doen. Het gaat dan vooral om dossiers omtrent stadsontwikkeling.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.