Merksemse vzw krijgt BNP Paribas Fortis Award

Op 3 december 2012 mocht VZW ZachteKracht in Antwerpen tijdens een feestelijke uitreiking 1 van de Awards 2012 Van BNP Paribas Fortis Foundation in ontvangst nemen.

De vzw ZachteKracht is een vzw uit Merksem die jongeren, tussen 12 en 21 jaar, die het slachtoffer geworden zijn van een problematische opvoedingssituatie en in een voorziening verblijven of verbonden zijn aan een hulpverleningsinstantie willen helpen. Om de jongeren te helpen en te ondersteunen, gebruiken ze de zeilsport als uniek kader voor een pedagogische invulling.

Met de toekenning van deze Award zegt de stichting hen de nodige steun toe voor de aankoop van een kajuitboot voor meerdaagse tochten. Op deze manier kunnen ze de jongeren bijkomende mogelijkheden aanbieden, want het zeilen met een grotere boot maakt het mogelijk aan boord te overnachten en aldus langere tochten te ondernemen. Tijdens het varen leren de jongeren verantwoordelijkheid op te nemen en met anderen samen te werken. Ook het sociale aspect van het samenleven aan boord, samen koken, wacht lopen enz … biedt bijkomende uitdagingen aan de jongeren.

De aankoop van een tweedehands kajuitboot stond reeds lang op het verlanglijstje van VZW ZachteKracht, maar nu kan dit omgezet worden in een concreet project.

Zonder de steun van BNP Paribas Fortis Foundation was dit niet mogelijk geweest en ze zijn dan ook zeer blij deze Award in ontvangst te mogen nemen!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.