OLSE Merksem – Kraainem : 31 – 27

Opdracht volbracht.

OLSE schoot via onze “oudjes” Johannes Verhoeven en Jos Riské, zij dartelden als jonge veulens, het best uit de startblokken, 4 – 2 na 5 minuten. Voilà de toon was gezet nog even kon Kraainem terug  in de wedstrijd komen bij een 6 – 6 stand na 10 minuten. OLSE, onder leiding van dirigent Jimmy Jacobs, scoorde nu om de haverklap en als ook Jasper Mendes de tegenstander in de laatste 20 minuten van de eerste helft tot 4 doelpunten beperkte liep OLSE vlot weg tot 18 – 10. een heel geruststellende tussenstand.

De tweede helft ging OLSE gewoon op zijn elan verder en in een mum van tijd stonden de dubbele cijfers op het scorebord 20 – 10. OLSE vierde de teugels en de youngsters van Kraainem wilden koste wat het kost een vernedering vermijden. Dit bracht met nog een kwartier te spelen een 23 – 20 stand op het bord en even leek het nog een spannend en zenuwslopend einde te worden. Onze slimme vossen Jos Riské en Johannes Verhoeven haalden echter deskundig de lont uit het kruidvat en zetten 10 minuten voor affluiten 28 – 22 op het scorebord. De benen van Kraainem leken nu wel afgesneden en OLSE kon rustig uitspelen. Eindstand 31 – 27.

OLSE: Johannes Verhoeven 10,Jos Riské 6,Jimmy Jacobs 4,Joost Vanderhallen 4,Yannick De Hert 3,Sten Dielen 3,Mats De Coster 1.

Kraainem: Devillers 7,Hayon 5,Lacaze 5,Tavaroli 4,Joufflineau 2,Meulders 2,Vantomme 1,Buyssens 1.