Nieuwe bestuursploeg in 5 dagen

Luc Bungeneers (n-va) is er in een goede 5 dagen in geslaagd om een nieuwe bestuursploeg te maken. Bungeneers had de gesprekken in ’t Stad afgewacht alvorens contact op te nemen met de andere partijen. Donderdag was er een eerste gespreksronde, waarna enkel het kartel sp.a-Groen! opnieuw werd uitgenodigd. Met hen is er ondertussen een bestuursakkoord gemaakt en werden de posten verdeeld.

N-va kon bij de verkiezingen op 42 procent van de stemmen rekenen, sp.a-Groen haalde 22,5 procent binnen. Een ruime meerderheid met 17 op 25 zetels dus.

Over de inhoud van het akkoord of de schepenen is er nog niet veel geweten. Bungeneers wordt ongetwijfeld districtsvoorzitter en in een reactie van Groen Merksem op de website van GvA.be valt te lezen dat huidig districtsraadslid Karin Staes de Groene schepen van jeugd, sociale zaken, wijkoverleg en ruimtelijke ordening wordt.

Verder in hun reactie laat Groen Merksem weten bijzonder tevreden te zijn over het bestuursakkoord waarin volgens hen de Merksemenaar centraal staat. De komende jaren zal er ingezet worden op wijkwerking, op het verenigingsleven, op het direct contact met de burger.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.