Opsinjoren beloont bewonersgroep van de Roekstraat

Elk jaar beloont Opsinjoren de mooiste buurtcontracten van het jaar. Dit jaar zijn de bewonersgroep van de Roekstraat in Merksem, het Buro-Aktief in Antwerpen en bewonersgroep de Smalle Straatjes uit Berchem de winnaars. Zij krijgen van Opsinjoren 150 euro. Dit bedrag kunnen ze investeren in hun buurtcontract of bewonersgroep.

Opsinjoren beloont elk jaar buurtcontracten die opvallen vanwege hun creativiteit, engagement of uitstraling. Het zijn stuk voor stuk buurtcontracten die aantonen dat buurtgroepen tot veel in staat zijn. Zo houden ze plantenperkjes proper, leggen ze nieuwe perkjes aan, frissen ze speeltuintjes op, …

Bewonersgroepen die een buurtcontract aangaan, krijgen van Opsinjoren materiaal om hun opdracht uit te voeren. In ruil steken ze de handen uit de mouwen.

Bij de winnaars van 2012 is dus ook de bewonersgroep van de Roekstraat in Merksem. De bewonersgroep organiseerde al straatfeesten voordat Opsinjoren bestond. Tien jaar geleden startten ze met een buurtcontract. Ze onderhouden de bloembakken en het plantenperk in de straat.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.