Steekpartij in dreef Bouckenborghpark

Afgelopen weekend werden 2 jongeren gewond bij een steekpartij in de dreef van Bouckenborgh park. De 2 jongens (18) uit Merksem kwamen net terug van een feestje toen ze zagen dat iemand de fiets van een kennis probeerde te stelen. Deze was geplaatst aan de fietsbeugels in het begin van de dreef.

De jongeren spraken de man aan, er ontstond een woordenwisseling en op een bepaald moment trok de dief een mes waarmee hij uithaalde naar de jongens. De ene werd geraakt in de rug, de andere in de buik. Beiden werden afgevoerd naar ZNA Jan Palfijn. De wonden vielen echter mee waardoor ze de dag nadien het ziekenhuis reeds mochten verlaten.

De dader is weggevlucht en blijft op te sporen.

Hiermee komt de veiligheid in de donkere dreef opnieuw ter sprake. Reeds jaren vraagt zowel het jongerencentrum als de jeugdraad om hier iets aan te doen. In het verleden is er altijd wel een goede samenwerking geweest met de politie die bijvoorbeeld extra controles uitvoerde tijdens fuiven, maar een structurele oplossing kwam er nog niet uit de bus. Het is dan ook geen eenvoudig dossier door het bovenlokale karakter van het park.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.