Krantenwinkel trekt aan de alarmbel

Dagbladhandelaar Filip Hebb van Bredakrant op de Bredabaan heeft samen met collega Bart Van Peteghem van Krantenshop Eenbeekeinde in Destelbergen een website opgericht om te waarschuwen voor de gevaren die de sector bedreigen.

De collega’s worden geplaagd door de maatregelen die er dreigen aan te komen voor de tabaksverkoop. Wanneer je nu in een krantenwinkel komt, merk je al dat er toch wel een hoop verbodsborden zijn. Dit gaat dan over de meldingen rond leeftijdsbeperkingen voor verkoop van alcohol, van tabaksproducten en van kansspelen.

De dagbladhandelaars vrezen dat de situatie er niet op zal beteren wanneer de sigarettenwand straks ook nog uit verpakkingen bestaat die er voor drie vierden identiek uitzien. Ze moeten dan als het ware onzichtbare producten proberen te verkopen.

En wat is het volgende? Zullen ze straks ook extra waarschuwingen moeten hangen voor ‘dikmakers’ als snoeprepen en chips kleven? Beide heren hebben dan ook genoeg van alle regeltjes die het voor hen moeilijk maken om rendabel te blijven en ondernemen actie. Met hun website http://www.buurtwinkelbedreigd.be/ roepen ze op om goed na te denken over deze maatregel. Want bij de meeste krantenwinkels is het zo dat ongeveer de helft van de winst uit tabaksverkoop komt, indien dat zou wegvallen of verminderen zouden er wel eens veel winkels kopje onder kunnen gaan.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.