Buurt aan de beurt eind 2012 in de Laaglandlaan

Met ‘Buurt aan de Beurt’ wil de stad werken aan een veilige, propere, opgeknapte en gezellige buurt. Eind 2012 was de Laaglandlaan en omgeving aan de beurt. Stadsdiensten herstelden straatmeubilair, voetpaden en boombeugels. 180 rioolkolken werden gereinigd, 6 ton grofvuil werd opgehaald, 3,6 km straat werd schoongeveegd, 502 kg klein gevaarlijk afval werd ingezameld, 28 elektrische apparaten werden gerecupereerd, onkruid werd verwijderd en zwerfvuil opgeruimd.

Alle bewoners werden uitgenodigd op het Kastanjeboomplein. 150 buurtbewoners haalden een gratis veegborstel af om de stoep te onderhouden en 90 bewoners lieten hun fiets graveren.

Er werden ook enkele blijvende verfraaiingen gerealiseerd. De kiosk op het Kastanjeboomplein werd netjes geschilderd. Fietsbeugels verhinderen de doorgang van bromfietsen tussen de Zwaantjeslei en de Laaglandlaan. Mooie grassen sieren de boomspiegels en nutskasten vertellen de geschiedenis van de buurt in het thema ‘oudheid’. Want ja, al in de oertijd stond er hier een nederzetting.

Bron DNA.be

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.