OpenVLD: Groen is tegen maatregel die ze zelf mee goedkeurden

Persbericht OpenVLd Merksem

De gewijzigde verkeerssituatie in de Terlindenhofstraat roept heel wat vragen op. Het nieuwe districtsbestuur wil de oude toestand terug. Ook Groen, dat deel uitmaakt van de nieuwe coalitie, mengt zich nu in het debat en wil dat de maatregel wordt teruggedraaid. (http://www.stroboerke.be/2013/01/15/groen-wil-rijrichting-opnieuw-omkeren/)

Dit is zeer merkwaardig omdat de maatregel in de vorige legislatuur door Groen, dat toen eveneens deel uitmaakte van de meerderheid, mee werd goedgekeurd. Sterker nog, de maatregel kwam er omdat SP.a en Groen maar bleven doorzeuren over ‘sluipverkeer’ in de Terlindenhofstraat en de Speelpleinstraat. Dit moest en zou opgelost worden en daarom wilden beide partijen koste wat het kost de Speelpleinstraat knippen, wat betekent dat je er gewoon niet meer door kan. Alle buurtbewoners zouden zo helemaal moeten rondrijden om in of uit hun wijk te geraken. Open Vld wilde absoluut niet dat de straat geknipt zou worden, zeker niet omdat er een groot nieuw kinderdagverblijf is gebouwd waar ouders hun kinderen makkelijk moeten kunnen afzetten of afhalen. Als poging om het zogenaamde ‘sluipverkeer’ te ontmoedigen werd dan voorgesteld om de rijrichting in een deel van de straat om te draaien. Dat dit geen ideale maatregel is, was voor Open Vld al van bij het begin duidelijk, maar het was dat of een geknipte Speelpleinstraat.

Dat Groen er nu plots een heel andere mening op na houdt, is dus zeer opmerkelijk.

Kris Janssens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.