OLSE – St Truiden 26 – 27

Een tegenvallende generale geeft meestal een goede première.

Een evenwichtige wedstrijd een topper waardig met bij momenten goed handbal langs beide zijden en goede scheidsrechters wat wil je nog meer.

Natuurlijk was er iets dat we meer wensten namelijk dat de punten in Merksem zouden gebleven zijn, maar ja dat was net van het goede teveel.

OLSE ging het best uit de startblokken en via 2 – 0 en 4 – 3 ging het halfweg de eerste helft naar 6 – 3 met dank aan Jimmy Jacobs en Johannes Verhoeven van op de penaltystip. Tijd voor vernieuwing dachten de beide coaches maar dit viel voor St Truiden veel beter mee dan voor OLSE, want ze gingen op en over OLSE en bij de rust keek OLSE tegen een 11 – 12 score aan.

De tweede helft leek OLSE achter de feiten aan te hollen, Cedric Dubois in de eerste helft vooral assists gevend vond nu ook de weg naar doel en kon OLSE zo in het kielzog van St Truiden houden. Na goed 5 minuten en na een lichte rode kaart voor Jimmy Jacobs wees de stand 13 – 17. Tom Hens die tot nu toe vooral de verdediging organiseerde vond nu ook, op aangeven van Robert Goliat, de weg naar het doel. Dit bracht met nog een kwartier te gaan terug leven in de ploeg bij een 18 – 20 stand. Het laatste kwartier was de spanning te snijden OLSE nam onder impuls van Mats De Coster en Jos Riské de leiding over 24 – 23 met nog 5 minuten op de klok. 90 seconden voor tijd met 25 – 26 leek St Truiden de punten mee te nemen maar Benjamin Lievens scoorde de gelijkmaker. Een misser van St Truiden volgde en met nog 50 seconden te spelen had OLSE alles in eigen hand, een ongelukkig genomen time out en jammerlijk balverlies liet St Truiden toe de pole positie in de play off naar zich toe te halen, op het eindsignaal scoorde Stephan Martens de winning goal en OLSE bleef bedremmeld en met lege handen achter.

Nog 6 wedstrijden te gaan om de droom werkelijkheid te laten worden maar het zullen 6 harde noten worden om te kraken.

OLSE: Jimmy Jacobs 5,Tom Hens 4,Cedric Dubois 4,Johannes Verhoeven 4,Jos Riské 4,Mats De Coster 3,Wim Verhaeghen 1,Benjamin Lievens 1.

St Truiden: Martens 6,Peeters 5,Pagnoul 5,Ceyssens 3,Georgiev 3,De Backer Degelin Simons Vergouwen en Van Bellegem 1.

Guido Hens

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.