2 x brons voor Olse jongeren op BK indoor

Afgelopen weekend haalde 2 OLSE jongeren een bronzen medaille op het Belgisch Kampioenschap Indoor. Bij de junioren/beloften was er zaterdag brons voor Dylan Calluy op 200m en bij de cadetten/scholieren ging Rani Baillievier zondag eveneens met het brons aan de haal. Ze vestigde tevens een nieuw clubrecord.

Het was zaterdag wachten tot de laatste Olseër in actie kwam eer we een medaille konden vieren. Junior Dylan Calluy stond met 22”67 met de 2de beste tijd achter zijn naam, een podiumplaats zat er dus zeker in. Helaas was hij daags voordien wat ziek geweest, maar daar viel tijdens de race gelukkig niet al te veel van te merken. Dylan liep een knappe race en kwam vooral de laatste meters nog zeer sterk opzetten! Dit scherpe eindschot leverde hem de bronzen medaille op in 22”74 (exact dezelfde tijd als de 2de, die slechts enkele duizendsten sneller was)!

Finaleplaatsen waren er ook voor beloften Lauranne Pauwels en Annelies Holthof, die respectievelijk als 5de en 6de eindigden.

Na de junioren en beloften was het zondag de beurt aan de cadetten en scholieren. Olse was aanwezig met een delegatie van 8 atleten, met maar liefst 7 cadetten.

Rani Baillievier stal de show! Na de sterke 300m van vorige week was al wel te verwachten dat er een mooie prestatie zat aan te komen, maar dat het zo sterk ging zijn had niemand verwacht!

In de vierde reeks van de 400m stonden nog 5 meisjes aan de start. Messalina Pieroni en Bo Brasseur stonden met bijna 3 seconden voorsprong op de deelnemerslijst. Daarachter zat alles dicht bij elkaar. Rani startte goed mee, maar bij het uitkomen van de eerste 100m liet ze zich wat insluiten. Rani bleef rustig en zette de aanval in. In de laatste 100m kwam ze nog zeer dicht op het kopduo.

Een schitterende 59.49 kwam op de teller. Hiermee verbetert ze het clubrecord van Annelies Holthof met maar liefst 1 seconde, en behaalt ze haar eerste medaille op een Belgisch kampioenschap. Rani kwam eerder op de middag ook aan de start op de 60mh. Hierin maakte ze een sterke start, maar het ‘kappen’ na de horden kon iets vlotter. Toch een mooie 9.44 als eindtijd, wat net geen finale opleverde.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.