Krotspot-project komt ook naar Merksem

Het college beslist om Krotspot uit te breiden. Naast de wijken Antwerpen-Noord en Deurne-Noord, worden vanaf nu ook de omgeving Merksemdok en Provinciestraat actiegebieden voor het Krotspot-team. Dat gaat actief op zoek naar panden die onbewoonbaar zijn, maar waar toch mensen leven.

Merksemdok en de Provinciestraat worden nieuw aan het Krotspot-project toegevoegd. In die zones vonden nog niet eerder controles plaats. Het Krotspot-project heeft snel een positief effect op de kwaliteit van huurwoningen. Driekwart van de huurwoningen die niet voldoen aan de minimale kwaliteitsnormen zoals beschreven in de Vlaamse Wooncode worden na overleg met de eigenaar in orde gebracht. Gebeurt dat niet, dan wordt er een procedure tot ongeschikt- en/of onbewoonbaarverklaring opgestart. Vaak zet dat eigenaars alsnog aan tot renovatie.

Sinds de start van het Krotspot-project in 2004 werden de wijken Antwerpen-Noord en Deurne-Noord volledig gescreend. Het controleren van de woonkwaliteit van de huurwoningen in Borgerhout intra muros is bijna afgerond.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.