Buitenspeeldag

In Antwerpen vinden woensdag 27 maart op maar liefst 21 locaties gratis activiteiten plaats ter gelegenheid van de zesde Buitenspeeldag. Van basketten, een 8 meter hoge klimmuur, een rodeostier en de survivalbaan Alcatraz tot een free podium luchtgitaar en circusworkshops: het is maar een greep uit het aanbod. In elk district valt er wel iets te beleven.

De Vlaamse Buitenspeeldag is een initiatief van de Vlaamse overheid en jongerenzenders Nickelodeon en Ketnet. De Buitenspeeldag zet kinderen en jongeren aan om buiten te spelen en te sporten in de buurt.

Naar aanleiding van de Buitenspeeldag vraagt de organisatie aan leerkrachten die dag geen huiswerk te geven en zenden Nickelodeon en Ketnet een dag geen televisie uit. De stad Antwerpen organiseert op 21 locaties gratis activiteiten in het kader van de Buitenspeeldag.

Buitenspelen kan in Merksem in het Gemeentepark (park Roosendael) van 13.30 tot 17 uur met rope skipping, tennis, highlandgames, BMX, sumoworstelen, springen, dansen, knutselen, een kleuterzone, ‘spijkerbroek hangen’, een pannafield, een rodeostier en nog veel meer.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.