Overnemer gevonden voor Bakery Supplies

De Centrale Suiker Maatschappij (CSM) heeft een overnemer gevonden voor Bakery Supplies. Bij de vestigingen in Merksem en Aartselaar werken zo’n 250 mensen. De Amerikaanse investeringsgroep Rhône Capital neemt de afdeling over voor ongeveer 1 miljard euro. Wat de overname in de praktijk zal veranderen voor de werknemers, moet nog blijken. Maar vorig jaar lieten de vakbonden weten dat een overname niet perse slecht nieuws betekent.

CSM haalde in 2012 een omzet van zo’n 2,5 miljard euro uit haar bakkerij-activiteiten. De tak biedt werk aan zo’n 8.200 mensen in 28 landen. Bij de Belgische vestigingen van CSM Bakery Supplies in Aartselaar en Merksem werken alles bij elkaar zo’n 250 mensen.

CSM en Rhône Capital hopen de verkoop in het derde kwartaal van dit jaar af te finaliseren. De transactie moet nog goedgekeurd worden door de autoriteiten in Europa en de VS. Rhône zal ook de merknaam CSM overnemen, waardoor CSM zich genoodzaakt ziet nog dit jaar de bedrijfsnaam te veranderen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.