Merksemse jeugd probeert wereldrecord langste knikkerbaan te breken

Vandaag startte de Merksemse jeugd aan de bouw van een megagrote knikkerbaan. Dinsdag en woensdag wordt er verder gebouwd. Op woensdag 10 april proberen de jongeren ten slotte het record voor de langste knikkerbaan ter wereld te breken en een vermelding te krijgen in het Guinness World Records Book. Wie ook wil meebouwen, kan zich nog inschrijven.

De bouw van de knikkerbaan ging deze ochtend rond 10 uur van start aan Kasteel Bouckenborgh aan de Bredabaan 561. Dinsdag en woensdag wordt er nog gebouwd van 10 tot 16 uur. Kinderen en jongeren die nog mee willen komen bouwen, kunnen zich inschrijven via www.antwerpen.be/kinderen (> A-kaart > online-aanbod). Inschrijven kan alleen met de A-kaart, maar alle Merksemse jeugd tussen 6 en 14 jaar is welkom.

Woensdag 10 april om 16 uur vindt de officiële recordpoging plaats en wordt een knikker losgelaten in het bijzijn van een gerechtsdeurwaarder en een landmeter. Dat is een vereiste om een kans te maken op een vermelding in het boek van Guinness World Records. De pers is hierbij van harte welkom.

Momenteel staat het wereldrecord op naam van een Duitser. Zijn knikkerbaan was maar liefst 649 meter lang.

De organisatie van de recordpoging is in handen van jeugddienst Merksem in samenwerking met Kras Vzw steunpunt Merksem, Jongerencentrum Bouckenborgh, Speelplein Timboektoe (Koraal) en het district Merksem.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.