Muzikaal infuus in het ziekenhuis

Muziek is alomtegenwoordig in ons dagelijkse leven. Jammer genoeg niet altijd in een ziekenhuis.  Nochtans maakt zowel jong als oud bewust gebruik van muziek: om een fijne sfeer te creëren, zich te ontspannen, uit interesse… Het laat geen twijfel dat muziek een belangrijke rol kan spelen in het behoud en het verbeteren van het lichamelijk, emotioneel en spiritueel welzijn. Het is daarom logisch om muziek te integreren in het ziekenhuis, in eerste instantie als psychosociale ondersteuning bij chronisch zieke  kinderen.

“Muziek op kindermaat” als uniek communicatiemiddel, gebracht door professionele, virtuoze musici is in ziekenhuizen meer dan welkom! AULOS organiseert ism ARTEVAL vzw dan ook een wonderlijk muzikaal infuus voor zieke kinderen en hun omgeving; een artistiek opstekertje om naar uit te kijken, een heerlijk ontspannen beleving vol muzikaal avontuur!

Op dinsdag 23 april brengt ARTEVAL, onder leiding van de Franse dirigent Olivier Robe, het muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’ van Sergei Prokovjiev in ZNA Jan Palfijn te Merksem. Marc Schillemans vertelt het verhaal van Peter en zijn vriendjes op tocht door het grote woud, terwijl het orkest aanvult met muzikale intermezzo’s waarbij de verschillende protagonisten door de instrumenten vertolkt worden. Het optreden is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Eerder vonden reeds concerten plaats ondermeer in Sint-Vincentius ziekenhuis te Antwerpen, Sint-Augustinus ziekenhuis te Wilrijk, UZ Leuven, en het Kinderziekenhuis Koningin Fabiola te Brussel.

Dit concert kan gratis worden aangeboden aan patiëntjes van de pediatrie afdeling, familieleden, broertjes en zusjes, en medewerkers van ZNA Jan Palfijn en Oscare, nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens, dankzij de steun van Rotary Antwerpen-Oost, in samenwerking met Oscare, ZNA Jan Palfijn en AULOS.

Meer info: www.arteval.be
Peter en de wolf – Sergei Prokovjiev
ZNA Jan Palfijn – Lange Bremstraat 70, 2170 Merksem
23 april 2013 – 18u – personeelsrefter

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.