Antwerpen Toegankelijk – Inleefwandeling

Personen met een handicap, wat maken ze mee in uw buurt ? Om dat te ontdekken, organiseert vormingsplus Antwerpen, de werkgroep Antwerpen toegankelijk en het district Merksem een inleefwandeling ‘ Toen moest ik van het voetpad af ‘.

Als voetganger houdt u best de ogen goed open bij uw tocht langs huizenrijen, werven en geparkeerde wagens. Slalommen tussen geparkeerde fietsen, huisvuilzakken en lantaarnpalen…. Voetpad op en af. Hier een drempel, daar een verzinking. Met uw buggy of caddy lijkt het wel een parcours vol hindernissen. Voor rolstoelgebruikers, slechtzienden en mensen die moeilijk te been zijn, is het nog lastiger.

Doe mee aan de inleefwandeling, en ervaar aan den lijve. Geen doorkomen aan op het voetpad ? De straat op! Onderweg een koffie drinken in de brasserie ? Let op de trede ! Ontdek uw buurt op een aparte wijze.

Na de wandeling, wordt er nagekaart over de opgedane ervaringen en voor wie wil wordt er verder mee aan de slag gegaan. Want we moeten niet altijd wachten op ingrepen in de straataanleg. Soms is het wel snel te verhelpen. Gewoon door er in uw buurt wat oog voor te hebben. Zo maken we onze buurt een beetje meer toeganklijke voor iedereen.

Deze wandeling gaat door op woensdag 15 mei 2013 van 14 tot 16 uur. Deelname is gratis.

Start wandeling : districtshuis Merksem, Burgemeester Jozef Nolfplein 1.

Voor meer informatie kan u terecht op info@vormingsplusantwerpen.be of 03 230 03 33.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.