Het Plein wordt 3de in De Uitdaging

De Uitdaging is een prijs voor handelaars en handelaarsverenigingen die de stad Antwerpen jaarlijks uitreikt om hen aan te moedigen om hun winkel- en horecastraat op een creatieve manier te promoten. Dit jaar gaat de derde prijs gaat naar de handelaars van ‘Het Plein’ in Merksem. Dit zijn de handelaars rond het Sint-Fransiscusplein.

De handelaars krijgen 1500 euro die ze gebruiken voor het openingsfeest van het Sint-Franciscusplein. De opening heeft morgen, 4 mei 2013, plaats van 15u tot en met 16u30. Voor dit openingsfeest werken de handelaars van het plein en de omliggende straten samen met het district. Ook in de toekomst zal Het Plein nog activiteiten organiseren.

De handelaars van Hoboken winnen dit jaar de eerste prijs ter waarde van 5000 euro. Het tweedaagse evenement ‘Hoboken goes West’ werd door de jury unaniem als winnaar verkozen. ‘Hoboken goes West’ transformeert tijdens het weekend van 25 en 26 mei het centrum van Hoboken tot een heus cowboy- en indianendorp. Het is een klein festival dat de lokale handelaars in de kijker zet en Hoboken toont als gezinsvriendelijke, levendige en aantrekkelijke winkellocatie. Historia Mundi verzorgt ter plaatse de authentieke animatie in het thema van Far West.

De tweede prijs gaat naar het project ‘Het feest van de Antwerpse vertelkunst’ van de handelaars van het Hendrik Conscienceplein. Op 8 september 2013 organiseren zij ter gelegenheid van de 130ste verjaardag van het overlijden van Hendrik Conscience een geanimeerd straatfeest. In de deelnemende zaken worden dan vertellingen, lezingen en activiteiten georganiseerd. Ook op het plein zelf, in de Carolus Borromeuskerk en de Erfgoedbibliotheek zijn activiteiten gepland. Als muzikale afsluiter brengen bekende Antwerpenaars ‘evergreens’ vertaald naar het ‘Antwaarps’. Dit evenement zet de historische handelsbuurt van Antwerpen in de kijker. Zij krijgen als financiële ruggensteun het bedrag van 3500 euro.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.