21 nieuwe sociale woningen

Na 2 jaar bouwen heeft de sociale huisvestingsmaatschappij Woonhaven Antwerpen in de Heirmanstraat een nieuw huurcomplex. Vanaf mei nemen hoofdzakelijk 65-plussers er hun intrek.

Het gebouw staat vlak naast dienstencentrum ’t Dokske van het Zorgbedrijf Antwerpen. Daarom is ervoor gekozen om de meeste woningen aan senioren te verhuren. Dat is mogelijk door het gemeentelijk toewijzingsreglement van de stad Antwerpen. Belangrijkste voorwaarde om een appartement aan senioren te mogen verhuren, is de aanwezigheid van een dienstencentrum op maximum 250 meter wandelen.

Het gaat om appartementen met 1 slaapkamer en een inloopdouche of 2 slaapkamers en een ligbad. De grootte van de appartementen varieert tussen de 55 en de 80 m², afhankelijk van het aantal slaapkamers en de ligging in het gebouw. Op het dak staat een zonneboiler om het sanitair water voor te verwarmen. Daardoor moet er minder gas verbruikt worden wat voordelig is voor de bewoners. Er is ook een gemeenschappelijke schotelantenne voorzien waardoor persoonlijke antennes overbodig zijn. Het gebouw is een ontwerp van architecten Denies-D’Hollander.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.