OLSE – GENT 24 – 23

OPDRACHT VOLBRACHT OLSE – GENT 24 – 23.

Via Sten Dielen en Jimmy Jacobs was het OLSE dat het best uit de startblokken schoot. 3 – 1 na 5 minuten. Toch moest OLSE toezien hoe een ontspannen spelend Gent op het kwartier de leiding overnam 5 – 7. Dit was meteen ook de grootste voorsprong die 1 van de 2 ploegen bij elkaar kon spelen. Gent verdedigde zijn huid vakkundig tegen een onder de stress toch enigszins gebukt gaande OLSE ploeg. Jos Riské nam zijn ploeg dan maar op sleeptouw en probeerde de rust in zijn team te brengen. De rust bereikten we na een niet hoogstaande eerste helft bij een 12 – 13 voorsprong voor Gent.

De tweede helft was van een betere makelij maar de spanning bleef. De twee ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, een heroptredende Johannes Verhoeven liet zien dat hij zijn penalty’s nog altijd onberispelijk kan werpen. Alweer Sten Dielen nu gesteund door Tom Hens wierpen op de 20ste minuut een 2 punten voorsprong op het scorebord 20 – 18. OLSE liet nu wel zien dat ze voldoende maturiteit in huis hebben om een minieme voorsprong op het einde van de wedstrijd over de streep te halen. Na nog een laatste stuiptrekking van Gent waren het de good old anciens Jos Riské en Johannes Verhoeven die in de laatste minuten de 24 – 22 op het scorebord toverden. Toch mocht Gent met de eer naar huis van het laatste doelpunt gescoord te hebben eindstand 24 – 23.

Eind goed al goed na een competitie waarin OLSE groots uit de startblokken kwam maar op het einde van de reguliere competitie de motor even sputterde en Sint Truiden, dat zijn beste seizoen ooit speelde, de eerste plaats kon pakken werden in de Play-Offs de goede armen teruggevonden en de puntjes op de i gezet.

OLSE opnieuw op de eerste plaats en heel belangrijk het hieraan verbonden thuisvoordeel in de 3de finalewedstrijd. We mogen stilletjes beginnen dromen dat OLSE zijn verloren gegane plaats aan de top van het Belgische handbal terug kan innemen.

OLSE: Sten Dielen 5,Jos Riské 5,Jimmy Jacobs 4,Johannes Verhoeven 3,Yannick De Hert 2,Tom Hens 2,Wim Verhaegen 2,Joost Vanderhallen 1.
Gent: Motte 7,Van Cauwenberge 3,Dannieux 3,Dhaenens 2,Van Damme 2,Gharbi Y 2,Verschelde 2,Weymeis 1,Gharbi m 1.