Buurthuis niet blij met komst Sociaal Restaurant

OCMW-voorzitter Liesbeth Homans (N-VA) heeft afgelopen weekend laten weten dat ze vollop bezig zijn met het heroriënteren van de sociale restaurants. Een van de maatregelen is de opening van een nieuw sociaal restaurant in Merksem.  Didier Vande Cauter van buurthuis en buurtrestaurant Stroboertje reageerd verontwaardigd, want zijn buurthuis met sociaal restaurant wordt door het huidige OCMW-bestuur niet erkend.

Reeds 5 jaar zet Didier Vande Cauter zich in voor buurthuis Stroboertje op de Deurnsebaan. Nog maar net opende het buurthuis een sociaal restaurant op de Bredabaan. Het buurthuis is een privé-initiatief en moet het vooral hebben van giften en sponsors.

Het feit dat er nu een ander sociaal restaurant komt is natuurlijk een goede zaak, maar dat dit opgericht wordt met belastinggeld, terwijl het buurthuis weinig steun krijgt, is natuurlijk een rare situatie. Vooral omdat de helft van de bezoekers van het buurthuis door datzelfde OCMW doorgestuurd werden.

“In tegenstelling tot vorig OCMW-voorzitter Leen Verbist (sp.a) erkent Homans ons niet als sociaal restaurant of buurthuis.” liet Vande Cauter weten aan GvA. Hij hoopt dan ook gelijke voorwaarden te krijgen als het sociaal restaurant. Indien dit niet kan, dan stopt het buurthuis met de voedselbedeling aan mensen die door het OCMW werden doorgestuurd.

Het verhaal lijkt op een welles – nietes spel uit te draaien. Volgens Vande Cauter wil de OCMW voorzitter al langer geen gesprek met hen, volgens Homans werd er pas zondag een mail met vraag tot contact gestuurd.  Vande Cauter spreekt zelfs over een politieke afrekening. Hij was 5 jaar geleden ondervoorzitter van N-VA Merksem maar moest toen de keuze maken tussen politiek en buurthuis. Omdat hij toen voor, spreekt van ee het buurthuis koos, zouden ze nu weigeren om met hem samen te werken. Volgens Homans is er niets van aan.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.