Ruzie over Merksemse parken

Klachten van omwonenden van het park en van de oude begraafplaats aan de Van Heybeeckstraat zorgen voor een ruzie binnen de Merksemse bestuurploeg. Districtsvoorzitter Luc Bungeneers (N-VA) volgt de bewoners en wil de parken in Merksem ’s nachts weer te sluiten terwijl coalitiepartner SP.A tegen de sluiting is.

Zowel park als begraafplaats worden geplaagd door vandalisme, niet enkels ’s nachts, maar ook gedurende de dag gebeurt er kattenkwaad en erger. Zo worden er steentjes en bommetjes in de tuinen van de omwonende gegooid. En ’s nachts zijn er meerdere drugsgebruikers die van de donkere omgeving gebruik maken. De begraafplaats wordt ’s nachts ook gebruikt om met honden op zwerfkatten te jagen.

Volgens de districtsvoorzitter zijn de problemen ontstaan sinds park en begraafplaats ’s nachts niet meer gesloten worden. Hij wil dit dan ook bespreken met het college en wenst dat de parken opnieuw dicht gaan.

Maar, coalitiepartner sp.a volgt Bungeneers niet. Het was het vorige bestuur onder leiding van die sp.a dat samen met CD&V en OpenVLD een plan uittekende omtrent het Groen Hart van Merksem. Volgens dit plan, dat nu nog wordt uitgevoerd, worden de parken beter met elkaar verbonden en wordt de groene ruimte open. Zo is aan de uitgang van de begraafplaats in de Speelpleinstraat de poort verdwenen, zijn de muren tussen park en begraafplaats voor een deel verdwenen en zorgt het nieuwe loopparcours voor een verbinding van de parken.

Daarnaast is er een stedelijke visie waarbij je behalve in Merksem al bijna nergens geen parken meer vindt die gesloten worden. En is er een uitdoofbeleid ivm de parkwachters.

De politie is op de hoogte van de problemen en is reeds begonnen met extra controles.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.