OLSE – St TRUIDEN 19 – 25

Proficiat St-Truiden.

Ook na een nachtje proberen te slapen moeten we toegeven dat de beste ploeg de haver kreeg die het verdiende. Als je van de 6 confrontaties er 4 kan winnen dan ben je de terechte kampioen.

Alles was aanwezig om er een groots Merksems feest van te maken, een geel blauwe sporthal, een afgeladen volle tribune en een prachtige sfeer. Een uur voor de wedstrijd openden onze jongste spelertjes de festiviteiten onder leiding van Marian en Christel lieten ze zien dat ze buiten handbal ook een geweldig gevoel voor ritme hebben. Dit zal zeker van pas komen om later de plaats in te nemen van de huidige lichting.

De te vroeg afscheid nemende scheidsrechters Uten – De Moor kregen voor hun laatste wedstrijd een op zijn zachtst uitgedrukt sfeervolle sporthal voor zich en 2 ploegen die er vol wilden voorgaan. We willen langs deze weg dit scheidsrechtersduo bedanken voor hun jarenlange inzet voor onze sport en hopen dat ze op de een of andere manier toch bij het handbal betrokken blijven.

De wedstrijd nu.

De eerste helft ging totaal gelijk op, beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. De OLSE uitblinkers van vorige week werden netjes opgevangen in de verdediging door St-Truiden en konden hun spel niet ontwikkelen, terwijl de sterkhouders van St-Truiden rustig konden groeien in de wedstrijd. De verdedigingen en vooral de doelmannen waren baas in de wedstrijd. Dit resulteerde in een 5 – 5 na een kwartier, bij de rust kon St-Truiden net als in de heen wedstrijd een minieme voorsprong 9 – 10 op het bord toveren.

Na de pauze hoopte iedereen op een oplossing maar die kwam er niet, OLSE vond geen tegenzet. St-Truiden daarentegen kwam uit de kleedkamer met het mes tussen de tanden ze wilden de titel. Hoe OLSE, met boegbeeld Tom Hens op kop, ook probeerde niets kon de ge̦liede machine van St-Truiden stoppen. Na 10 minuten wezen de bordjes 11 Р16 en hoe Mats De Coster en Tom Hens zich ook weerden als duivels in een wijwatervat het was al boter aan de galg.

St-Truiden liep steeds verder uit en de 19 – 25 eindstand is dik verdiend.

Op naar volgend seizoen, dit OLSE moet, mits de juiste begeleiding, ook volgend seizoen de finale kunnen behalen en als dan de zenuwen een ietsje beter onder controle kunnen blijven wacht hen nog een mooie toekomst.

OLSE: Tom Hens 7,Jimmy Jacobs 3,Yannick De Hert 2,Mats De Coster 2, Johannes Verhoeven 2,Sten Dielen 1,Stijn Sterck 1,Jos Riské 1.

St-Truiden : Martens 6,De Backer 4,Divisch 4,Simons 3,Pagnoul 3,Peters 3,Van Bellegehem 1,Georgiev 1