Plantje voor bezoekers districtshuis

Ter ere van de Merksemse feestdag krijgen de bezoekers van het districtshuis vandaag een plantje.

Op donderdag 23 mei viert Merksem feest! Precies op die dag, in 1561, kocht Anthonis van Stralen Merksem op de Vrijdagse Markt van de Heer Bergen-op-Zoom. Merksem werd een eigen gebied, onafhankelijk van Schoten met een eigen blauw-gele vlag.

Sinds enkele jaren probeert men deze verjaardag extra in de aandacht te brengen. De Heemkundige Kring van Merksem, gesteund door het districtsbestuur, organiseert daarom reeds enkele jaren de actie Merksem vlagt. Met deze actie vraagt men om zo veel mogelijk vlaggen (of de Merksemse kleuren Geel en Blauw) uit te hangen.

In 2011 werd de 450ste verjaardag van Merksem gevierd met een groot volksfeest.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.