Olse Merksem handbal toch naar eerste, ondanks tweede plaats

Olse Merksem handbal speelt volgend seizoen dan toch in eerste klasse. De ploeg verloor zaterdaf nog thuis van Sint-Truiden en zag zo de titel naar de tegenstanders gaan. Maar Sint-Truiden laat weten dat ze niet in staat zijn om in eerste te spelen. Zowel sportief als structureel moet er nog aan de Limburgse ploeg gesleuteld worden, daarom kiezen ze ervoor om niet te promoveren. Dit maakt de weg vrij voor Olse die als tweede in de rangschikking nu de kans krijgt om te promoveren.

Exact 10 jaar geleden, in 2003, degradeerde de Merksemse ploeg van eerste naar tweede nationale. Ze hadden op dat moment 29 jaar in eerste gespeeld. Het team zakte nog verder weg naar de landelijke competitie en kon toen ook promoveren zonder te winnen. Door een fusie tussen Herstal en Flémalle kwam er een extra plaats vrij in tweede.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.