6 jaar voor moordpoging buurman

Gisteren heeft het Antwerpse hof van beroep een man (44) uit Merksem veroordeeld tot 6 jaar cel voor de moordpoging op zijn buurman. Dit is dezelfde straf als in eerste aanleg kreeg. De Merksemenaar werd meteen aangehouden, omdat het hof vreesde dat hij anders zou gaan lopen.

De feiten speelden zich af in 2012 in een flatgebouw. De man had reeds problemen met zijn buren door herhaalde overlast. Op 12 april 2012 werden er tomaten tegen zijn voordeur gegooid. Hij beschuldigde zijn buurman van de feiten en de politie moest langskomen om hem terug te kalmeren.

Maar toen de politie verdwenen was, ging de beklaagde terug naar de buurman en viel hij hem aan met een krasnaald. Het slachtoffer kreeg 6 steken in de buik, de borst, het been, de arm en ter hoogte van een oog. Als bij wonder werden geen vitale organen geraakt.

Het was niet de eerste keer dat de man het recht in eigen handen nam, enkel weken eerder had hij de bovenbuurjongen verwond aan de arm met een mes. En ook zijn zusjes werden door de man lastig gevallen en geïntimideerd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.