Oscare op roadshow langs de kinderfestivals

Het Merksemse brandwondencentrum Oscare trekt deze zomer met de Flamio roadshow naar kinderfestivals om kinderen op een ludieke manier aan te zetten om zich voldoende in te smeren. Oscare zal aanwezig zijn met een smeerstand en smeerteam op dinsdag 25 juni op Bengelpop in het recreatiedomein De Keiheuvel in Balen, op woensdag 26 juni op Popeiland in Domein Puyenbroeck in Wachtebeke en op donderdag 27 juni zowel op Pennenzakkenrock in het Provinciaal Domein Zilvermeer in Mol als op het Your’in kidsfestival in het Sporta centrum in Tongerlo.

De zomer mag dan lang op zich laten wachten, je kan maar best goed voorbereid zijn! Want plots is die eerste zomerse dag er. Bij het begin van je vakantie krijg je hopelijk wel die eerste zonnestralen op je huid. Om ten volle te kunnen genieten van de zon, kun je de zon daarom beter te vriend houden!

Zon met mate

De zon geeft je energie en dat is gezond! MAAR overmatige blootstelling aan de zon kan nadelige gevolgen hebben voor de huid. Zon daarom met mate! Het komt er dus op aan je voldoende te beschermen. Dat kan door het in acht nemen van een heleboel tips! Eén van die tips die er tussenuit springt is ongetwijfeld: SMEREN! 

Zonnemelkbrigade op festivals

Oscare, nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens, zet zich reeds jaren in om het thema ‘brandveiligheid’ bespreekbaar te maken. Vooral (jonge) kinderen lopen het risico tot het oplopen van brandwonden. Zij zijn zich hier vaak niet echt bewust van. Oscare wil hier verandering in brengen en trekt resoluut de kaart van de preventie. We trekken deze zomer met onze ‘zonnemelkbrigade’ naar (kinder)festivals en bieden de aanwezige festivalgangers gratis zonnecrème aan, ons aangeboden door Avène.

Flamio-mobiel: evacueren kan je leren

Kinderen kunnen er ook met Flamio, het blauwe brandweerolifantje (mascotte van het Kinderbrandwondenfonds) op de foto en spelletjes spelen in de Flamio Kids corner. Op Bengelpop, Popeiland en Your’in kunnen kinderen in de Flamio-mobiel, het nieuwe paradepaardje van Oscare, leren hoe te evacueren bij brand. De Flamio-mobiel is een mobiele rooksimulator waarbij een kinderkamer nagebootst wordt waarin met rook een brand wordt gesimuleerd. Opdracht is om in benarde omstandigheden zo snel mogelijk een babypop uit een bedje te redden. Je ervaart zo zelf hoe moeilijk het is om je te oriënteren in een ruimte vol rook en daarbij een heel eenvoudige opdracht uit te voeren.

Deze zomer is de Flamio-mobiel aanwezig op allerlei evenementen gaande van braderijen, opendeurdagen van de brandweer, tot festivals, …

Tips

Wanneer je onderstaande tips volgt, zorg jij er zelf voor dat je zonnebrand zoveel mogelijk voorkomt.

  • Smeer rijkelijk en regelmatig in     met een waterbestendige zonnecrème met hoge zonnefactor! Zeker om de 2     uur, bij hevig transpireren of nadat je uit het water komt
  • Breng de zonnecrème aan 20 à 30     min vóór je in de zon gaat
  • Vermijd de zon op de heetste uren (tussen     11u en 15u) van de dag
  • Draag beschermende kledij (droge     T-shirt), een zonnebril met UVA/UVB bescherming en een zonnehoedje
  • Vermijd overmatige blootstelling     aan de zon
  • Baby’s jonger dan 1 jaar hou je     best uit de zon
  • Drink voldoende water 

Meer info vind je terug op www.flamio.be en www.slimzonnen.be

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.