Stad voert verkeersveiligheidsingrepen uit in Speelpleinstraat

Het stadsbestuur en de lokale politie blijven snelle verkeersingrepen uitvoeren om de verkeersveiligheid te verhogen. Deze initiatieven zijn de praktische uitvoering van de visie van de stedelijke Staten-Generaal van de verkeersveiligheid. Het gaat om maatregelen die de snelheidslimiet in trage zones afdwingen. Deze week besliste het college om in de Speelpleinstraat in Merksem en de Saffierstraat en Uitbreidingsstraat in Berchem aanpassingen door te voeren.

In verband met de Speelpleinstraat zal men in het zuidelijke segment 2 rijbaankussens met plooibakens aan de zijkanten om uitwijkgedrag tegen te gaan. Er komt ook een belijning van de parkeerstrook.

In het noordelijke segment zal ook duidelijke belijning rond de parkeerstrook komen. Daarnaast voorziet de stad in twee wegversmallingen door de plaatsing van een klein eilandje met daarop een paaltje. In combinatie met een rijbaankussen versmalt dit de straat ook visueel. Fietsers kunnen achter dit eilandje doorrijden. Ter hoogte van de rijbaankussens plaatst de stad ook hier plooibakens om uitwijkgedrag tegen te gaan.

Met deze maatregelen wil de stad dat automobilisten de snelheidslimiet respecteren. Bovendien roept ze alle verkeersdeelnemers op om aandacht te hebben voor elkaar.

De stad voert deze maatregelen uit na advies van de districten. Zo’n maatregel hoeft niet in de weg te staan van een definitieve heraanleg. Veiligheid en maatwerk staan centraal, zonder de kwaliteit van het straatbeeld uit het oog te verliezen. De stad zal op regelmatige basis nieuwe locaties onder de loep nemen en waar nodig werken laten uitvoeren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.