Film in de wijk

Er trekt een filmkaravaan door Merksem. Vier zomerse weken lang geniet je op woensdag van authentieke openluchtcinema in jouw buurt. Breng je familie en buren mee voor een gezellige en gratis filmavond onder de blote hemel. Cultuurcentrum Merksem zorgt voor stoelen en memorabele films.

Intouchables woe 14 augustus | 21 uur
Speelpark, Distelhoek

De rijke aristocraat Philippe is tot aan zijn nek verlamd. Hij zit in een rolstoel en heeft iemand nodig die hem verzorgt en begeleidt. Dus neemt hij de werkloze Senegalees Driss in dienst, een jongen uit de voorsteden die net uit de gevangenis komt. Samen zullen ze een middenweg moeten vinden tussen Vivaldi en Earth Wind and Fire, tussen het kostuum en het trainingspak.

Deze filmparel trok in Frankrijk al 19 miljoen bezoekers en stond 10 weken op de eerste plaats in de box office. Het verhaal is gebaseerd op ware feiten en toont op ontroerende wijze aan dat uitersten elkaar niet noodzakelijk hoeven af te stoten.

Weekend aan Zee woe 21 augustus | 21 uur
Kwadeveldenplein

Weekend aan Zee is een romantische komedie waar zowel vrouwen als mannen zich in zullen herkennen. Vier vriendinnen vertrekken samen voor de laatste keer op reünieweekend naar zee. Vier vrouwen met elk hun eigen geheim en met één motto: mannen zijn niet toegelaten. Maar niet iedereen lijkt zich daar aan te houden.
Een weekend met ups en downs waarin de vriendschap tussen hartsvriendinnen danig op de proef wordt gesteld.

In de topcast herken je ongetwijfeld acteurs als Maaike Neuville, Kevin Janssens, Michaël Pas en Matteo Simoni.

Argo woe 28 augustus | 21 uur
De Garve, Van Praetlei 137

Op 4 november 1979, op het hoogtepunt van de Iraanse revolutie, bestormen militanten de Amerikaanse ambassade in Teheran, en gijzelen 52 Amerikanen. Tijdens de chaos slagen zes Amerikanen erin te ontsnappen. Ze duiken onder in het huis van de Canadese ambassadeur. In de wetenschap dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de zes worden ontdekt en gedood, wordt de CIA-agent Tony Mendez ingeschakeld. Mendez is exfiltratie-expert en komt met een plan om de zes te bevrijden.

Deze politieke Hollywoodthriller werd bekroond met de Oscar voor Beste Film. Argo is dan ook puur topentertainment!

Allez, Eddy! woe 4 september | 21 uur
Speelplein, Borrewaterstraat

Het verhaal speelt zich af in 1975, het tijdperk dat elke jongen Eddy Merckx wou worden. Ook Freddy, het elfjarige wielertalentje en zoon van slager André.

André heeft echter andere zorgen aan het hoofd want de eerste supermarkt opent binnenkort zijn deuren in het dorp, een zaak die een bedreiging vormt voor de beenhouwerij. Maar Freddy denkt er anders over want ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd. De winnaar van die wedstrijd mag Eddy Merckx ontmoeten, dus Freddy schrijft zich stiekem in.

Een reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.